Kefir Mayalama Tarifi

Probiyotik olması açısından yoğurt ve süt ürünlerinden çok daha fazla probiyotiğe sahip olması bakımından tüketmek önemlidir. Özellikle çocuklar olmak üzere her yaşın içmesi gereken bu içecek tam bir sağlık deposu.

Kefir Mayalama için Malzeme Listesi

  • Keçi sütü
  • Aktif kefir mayası

Kefir Mayalama Yapılışı ve Püf Noktaları

Oda sıcaklığında ki keçi sütünüzün içerisine aktif kefir mayasını ekleyin. Aktif kefir mayası suyun içerisinde durması gerekiyor. Süt içerisinde çoğalan ve reaksiyona giren aktif kefir mayasına asla metal kaşık veya süzgeç kullanmamanız gerekiyor. Kullandığınız takdirde tüm faydası kaybolmuş oluyor. Bu sebeple plastik süzgeç ve tahta kaşık kullanmanız gerekli. Sütün içerisine süzdüğünüz aktif kefir mayasının üzeri hava alması gerekiyor bu sebeple tülbent veya bez kapak ile üzerini örtüp 18-24 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan sütü süzüp, yeni süte yeniden mayalayın. Süzüp yeni süte mayaladığınızda daha fazla ekşimemesi için cam kavanozun içerisine alın ve ağzını sıkıca örtün. Hava ile temasını kestiğiniz kefirinizin buzdolabında muhafaza ederek 10 gün boyunca tüketebilirsiniz. Kefir mayalama tarifini yaparken hiç aşamasında metal kullanmayınız.

Neden kefir içmeliyiz?

Kefir dünyanın en sağlıklı probiyotik içeceğidir. Probiyotik neye yarar? Çevremizden ve yediklerimizden vücudumuza birçok zararlı maddeler ile karşı karşıya kalırız. Bağırsak florasının doğal yapısının bozulmaması ve daha fazla yararlı mikroorganizma yaratabilmesi için vücudun probiyotik alması gerekmektedir. Kefir bu florasını güçlendirip korurken aynı zamanda zararlı maddelerle de savaşır. Bu sebeple probiyotik olarak oldukça güçlü olan kefiri tüketmek gerekiyor.

YORUMLAR

Email adresiniz gizli tutulur!